Bio

17. august 2013 at 16:05 | LenuShQa |  Ashley Tisdale
  • Herečka, modelka a speváčka
  • narodila 2.7.1985 vo West Deal, štát New Jersey.
  • má staršiu sestru Jen. Jennifer Tisdale je tiež herečka.
  • jej rodičia sú Mike a Lisa Tisdale.
  • jej pravá farba vlasov je však hnedá, ako malá mala veľmi kučeravé vlasy, no však potom si ich dala vyrovnať.
  • ako malá spievala v bielom dome pre amerického prezidenta Billa Clintona.

-Ash zažiarila až v roku 2005 v seriály The suite life of Zack and Cody ako Maddie Fitzpatrick opatrovateľka hlavných postáv.
-V High School Musicial stvárnila zápornú postavu Sharpay Evans .

Okrem herectva sa začala Ash venovať aj hudbe.
-Jej prvý sóloví album sa vydal 6. Februára 2007 Headstrong
-Druhý Guilty Pleasure je pop-rockový album.

Ashley má psíka - samičku Maui. Doma u rodičov však majú ešte jednú samičku - Blondie.

Tisdale má prominentnú hlasovú úlohu Candace Flynn v Disney Channel animovanom seriáli Phineas & Ferb.

V roku 2009 bola obsadená v jej prvej hlavnej úlohe vo vysielaní televízie CW v televíznom seriáli Hellcats ako Savannah Monroe, veľmi intenzívnej a náboženskej roztlieskavačky.

Filmografia:
2006 - High School Musical
2007 - High School Musical 2
2008 - High School Musical 3: Senior Year
2008 - Picture This
2009 - Príšerky v podkroví
2010 - High Stakes
2010 - Hellcats
2011 - Sharpey a jej báječné dobrodružstvo

Filmy

RokNázevRolePoznámky
1998Život broukaBorůvkový skautDabing
2001Donnie DarkoKim
Nathan's ChoiceStephanie
2002The Mayor of Oyster BayJenniferTV film
2006High School MusicalSharpay Evans
Šepot srdceYuko HaradaDabing
2007High School Musical 2Sharpay Evans
Bring It On: In It to Win ItSamu sebePouze na DVD
2008Picture ThisMandy GilbertTaké jako výkonný producent
High School Musical 3: Maturitní ročníkSharpay Evans
2009Příšerky z podkrovíBethany Pearson
2011Sharpay's Fabulous AdventureSharpay Evans

Televize

RokNázevRolePoznámky
1997Smart GuyAmy"A Little Knowledge" (epizoda 6, sezóna 1)
7th HeavenJanice"Breaking Up Is Hard to Do" (epizoda 5, sezóna 3)
2000Beverly Hills 90210Nicole Loomis"Fertile Ground" (epizoda 15, sezóna 10)
Movie StarsFemale Student"Stand by Me" (epizoda 10, sezóna 2)
The Amanda ShowCold-Curer3 epizody
The Geena Davis ShowTracy"Motherly Advice" (epizoda 5, sezóna 1)
Boston PublicCarol Prader"Chapter Five" (epizoda 5, sezóna 1)
2001BetteJessica"The Invisible Mom" (epizoda 14, sezóna 1)
Once and AgainMarni"Best of Enemies" (epizoda 18, sezóna 2)
Kate BrasherWinona"Georgia" (epizoda 6, sezóna 1)
ČarodějkyRunaway Teen"Look Who's Barking" (epizoda 21, sezóna 3)
2002The HughleysStephanie3 epizody, sezóna 4
2003Strong MedicineSherry Lowenstein"Addicted to Love" (epizoda 20, sezóna 3)
Grounded for LifeLeah"Just Like a Woman" (epizoda 5, sezóna 3)
George LopezOlivia"I Only Have Eyes for You" (epizoda 21, sezóna 2)
Still StandingBonnie4 epizody, season 1-2
2005-08Sladký život Zacka a CodyhoMaddie FitzpatrickHlavní role
2006That's So Suite Life of Hannah MontanaDisney Channel speciál
Disney Channel Games 2006Samu sebe
2007Kim PossibleCamille Leon (dabing)(3 episodes, sezóna 4)
Disney Channel Games 2007Samu sebeDisney Channel speciál
2007-současnostPhineas a FerbCandace FlynnDabing
2008Studio DC: Almost LiveSamu sebeDisney Channel speciál
2009Sladký život na mořiMaddie Fitzpatrick"Maddie on Deck" (epizoda 13, sezóna 1)
Extreme Makeover: Home EditionSamu sebe"The Hampton Family" (epizoda 146, sezóna 7)
2010Griffinovi-
2011Phineas a Ferb v paralelním vesmíruCandace FylnnDabing, Disney Channel Original Movie
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Megan ♥ Megan ♥ | Email | Web | 18. august 2013 at 23:40 | React

Milujem Ashley vo filme Príšerky z podkrovia. Je to skvelý rodinný film, ktorý si vždy so súrodencami rada pozriem.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement

© AshleyMichelleTisdaleFans.blog.cz | 2009-2015